« Takaisin blogiin
Ergonomia

Keskitetyn hiiren edut

Keskitetyn hiiren edut

Perinteisen hiiren käyttöön liittyy paljon haittapuolia, kun taas ergonominen keskitetty hiiri tarjoaa vähintään yhtä paljon etuja. Ehkä niitä on vielä enemmän!

Tärkein niistä on se, että keskitetty hiiri auttaa huolehtimaan kehon hyvinvoinnista ja välttämään vammojen syntymistä. Mutta keskitetty hiiri tarjoaa myös muita etuja.

Lue lisää täältä: Tämän vuoksi ergonomiseen hiireen kannattaa investoida

Mahdollistaa luonnollisen työskentelyasennon

Keskitetty hiiri sijoitetaan nimensä mukaisesti keskelle näppäimistön eteen, ja siinä kohdistinta liikutetaan ohjaustangolla. Kun hiiri sijaitsee suoraan kehon edessä, työasento on automaattisesti oikea. Perinteistä hiirtä sen sijaan täytyy jatkuvasti kurkotella, mikä rasittaa kyynärvartta ja rannetta ja pakottaa ne vääntymään.

Ehkäisee ja vähentää kipuja

Perinteistä hiirtä käytettäessä kehon useat osat rasittuvat: käsivarret, ranteet, kädet, niska ja hartiat. Lisäksi tietokonehiiren käyttöön liittyy toistuvia liikkeitä, jotka rasittavat kehoa merkittävästi.

Katso valikoimamme keskitettyjä hiiriä.

Fysioterapeutti Stuart Nottingham suosittelee käyttämään keskitettyä hiirtä, sillä sen avulla voidaan vähentää kipuja ja epämukavuuden tunnetta.

New call-to-action

Se johtuu siitä, että keskitetty hiiri siirtää työskentelyn alueelle, jossa käsivarret pysyvät lähellä kehoa. Lisäksi se tarjoaa perinteistä hiirtä paremmat mahdollisuudet säilyttää hyvä työsktentelyasento. Lisäksi keskitettyä hiirtä käytettäessä käsi pysyy rentona työn aikana.

Hän suosittelee ottamaan yhteyttä lääkäriin, jos kärsit kivuista, mutta hän muistuttaa myös, että useimpia kipuja voidaan vähentää ottamalla työpaikalla käyttöön ergonomisia ratkaisuja.

Lue lisää täältä: Ehkäise rannekipuja toimistotyössä

Vähentää sairauspoissaoloja

Huonosta tai puutteellisesta ergonomiasta aiheutuvat kivut johtavat usein sairauspoissaoloihin, koska yksitoikkoinen istumatyö aiheuttaa jännityksiä ja rasitusta niskaan ja hartioihin sekä hiirikäteen. Keskitetty hiiri ehkäisee ja lievittää perinteisen hiiren käyttöön liittyvästä rasituksesta johtuvia vammoja ja kipuja.

Sairauspoissaoloja voidaan vähentää merkittävästi käyttämällä keskitettyä hiirtä, joka mahdollistaa entistä luonnollisemman ja ergonomisemman työskentelyasennon.

FINAL_FI_Sickleave_infografik_

Hyvinvoivat työntekijät ovat hyviä työntekijöitä

Kun kivuista pääsee eroon, työhön voi keskittyä täysillä ilman rajoitteita. Myös vapaa-ajan elämänlaatu paranee. Työperäiset kivut eivät katoa vapaa-ajallakaan. Sen sijaan ne häiritsevät koko ajan ja vievät kaikki voimat.

Keskitetty hiiri vähentää myös väsymistä, sillä sen ansiosta työskentelyasennosta tulee entistä rennompi.

”Fyysiset kivut huonontavat elämänlaatua ja vaikuttavat joissakin tapauksissa elämään pitkän aikaa”, norjalainen työturvallisuusneuvoja Jarle Marheim kertoo.

Lisää vaihtelumahdollisuuksia

RollerMouse antaa mahdollisuuden lisätä vaihtelua työntekoon, koska sitä voidaan ohjata molemmilla käsillä. Perinteistä hiirtä ohjataan aina vain yhdellä kädellä.

Se mukautuu automaattisesti näyttöön, joten useiden näyttöjen käyttö onnistuu helposti. Lisäksi siinä on paljon ohjelmoitavia painikkeita. Ne vähentävät rasitusta vähentämällä napsautuksia, jotka rasittavat enemmän kuin uskoisikaan.

 

Ergonomia

5 vinkkiä sairauspoissaolojen vähentämiseen hyvän ergonomian avulla

Ergonomia

Sairauspoissaolojen ja ergonomian välinen yhteys